Goa dretvägar i Värmland

from
kr 2.990,00

Scroll down for more information in English!

NB! Som følge av liten påmelding i dette første året med denne turen, er det bare PåLangs som gjenomføres 17 og 18 juni 2023.
Vi lar datoer og info stå, slik at alle kan se hva som opprinnelig var tenkt.

Turdatoer/Tour dates:

Värmland PåLangs: 
Juni/June: 6-7, 13-14, 17-18.

Hit & Dit i Värmland:
Juli/July: 7-9, 14-16, 28-30.

Värmlands Kombo:
Juli/July: 4-9, 11-16, 25-30

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
  2 days, 6 days
 • Activity Level Beginner
  1/8
 • Group Size Small Group
  7
All about the Goa dretvägar i Värmland.

Bli med på hyttetur til vårt sommerparadis i Sverige!
Røda sommarstugor, lösgodis, fika, köttbollar med potatismos, kubb og danseband.
Listen over positive assosiasjoner med Sverige generelt og Värmland spesielt, er nok enda lengre. For vi har ikke engang nevnt hva man ofte forbinder med motorsykkelturer i dette landskapet. Slik som endeløse grusveger langs tjern og sjøer, vekslende natur gjennom dype skoger og små tettsteder hvor hverdagslivet tusler avgårde blant tresko og raggarliv.

Foto: Värmskog Cafe har berømte rekesmørbrød

I 2023 organiserer vi både 2-, 3- og 6 dagers turer i herlige Värmland.
For å gjøre det mer oversiktlig, kaller vi to dagers turen for Värmland PåLangs.
Tre dagers turen heter Hit & Dit i Värmland. Og til slutt kaller vi kombinasjonsturen for Värmlands Kombo.
Värmland PåLangs starter og slutter i Elverum i Innlandet med etapper nord til sør og sør til nord.
Hit & Dit i Värmland har base i Kil utenfor Karlstad og gjennomføres som lokale rundturer fra basen.
Värmlands Kombo har også base i Kil og starter med tur nordover til Karset gård i Hamar, med retur tilbake til Kil. Deretter blir det lokale dagsturer fra basen.
På denne turen settes det også av en halv hviledag til å besøke byen Karlstad.

Värmland PåLangs, to dager: Arrangeres i juni. Både midtuke og helg, hvor ferden går i Värmland fra nord til sør, tur/retur. Vi kjører fra Elverum og inn mot Trysil før vi vender brått sørover og kjører ned til Kil utenfor Karlstad, avbrutt av oligatoriske fika-pauser og varm lunsj på typisk svensk vis. I Karlstad overnatter vi på guidens (røde) sommerhytte, som ligger helt nede ved en liten innsjø. Her serveres det grillmat med godt drikke i hagen før vi hopper ombord i en stor overbygget flåte som tar oss ut på innsjøen for litt sosial omgang. Overnattingen skjer på loftstuen i hytta hvor alle ligger på samme rom, men selvfølgelig i egen seng (ørepropper er obligatorisk). Dagen etter serveres det frokost på hytta før ferden går nordover igjen, på andre veier enn dagen før. Denne dagen setter vi også av litt tid til å stoppe noen flotte steder for både fika og lunsj. Vi ankommer Elverum på ettermiddagen.
Ekstra: Det er mulig å bestille Bed & Breakfast på Karset gård utenfor Hamar før denne turen.


Foto: Den motoriserte flåten vi benytter til kveldstur.

Hit  & Dit i Värmland, tre dager: Arrangeres i juli. Deltakerne kommer selv til guidens sommerhytte i Kil utenfor Karlstad. Det er mulig å få tilsendt gpx-spor (grus og småveier) man kan følge på veien fra Norge og dit. Når alle har ankommet, arrangerer vi en liten ettermiddags/kveldstur på grusveger i nærområdet, før vi koser oss med mat og drikke i hagen. Det er varmt og godt vann i innsjøen i juli, så det er også mulig å ta seg et kveldsbad fra den private sandstranden. Overnattingen skjer på en stor hems i hytta hvor alle ligger på samme rom, men selvfølgelig i egen seng (ørepropper er obligatorisk). Dagen etter serveres det frokost før ferden går på grusveger i Värmland og eventuelt omkringliggende län (fylker). Vi tar oss tid til flere stopp både for å leke litt på avgrensede områder og å nyte den svenske sommeren med fika ute i det fri. Lunsj spiser vi på restaurant i en småby. Vel tilbake på hytta koser vi oss med grillmat og godt drikke, før vi hopper ombord i en stor overbygget flåte som tar oss ut på innsjøen for litt sosial omgang. Dagen etter serveres det frokost på hytta før ferden igjen går ut i det Värmlandske landskapet. Turen denne dagen blir noe kortere, slik at hjemreisen kan starte på et fornuftig tidspunkt. Også denne dagen setter vi av tid til lunsj på en lokal restaurant. De av våre gjester som skal vestover, pakker trolig med seg bagasjen på motorsykkelen for å vinne litt tid på hjemreisen. For øvrige deltakere avsluttes turen på hytta utenfor Karlstad.


Foto: Kjente steder på gammelt skilt.

Värmlands Kombo, 6 dager: Arrangeres i juli. Ved å kombinere de to nevnte alternativene får du flere kjøredager. Disse turene starter da alltid i Kil utenfor Karlstad. Det er mulig å få tilsendt forslag til gpx-spor (grus og småveier) man kan følge på veien fra Norge og dit. Når alle har ankommet første kveld, hygger vi oss med mat og drikke i hagen. Det er varmt og godt vann i innsjøen i juli, så det er også mulig å ta seg et kveldsbad fra den private sandstranden. Overnattingen skjer på en stor hems i hytta hvor alle ligger på samme rom, men selvfølgelig i egen seng (ørepropper er obligatorisk). Dagen etter serveres det frokost før ferden går nordover på herlige grusveger, helt til toppen av Värmland. Der vender vi nesa vestover og overnatting på hovedkvarteret til Adventure MC Tours, på Karset gård utenfor Hamar. Dagen etter kjører vi motsatt vei, men velger en annen rute gjennom Värmland fra nord til sør. Blant annet går turen gjennom Finnskogen hvor det er mange herlige grusveger som innbyr til aktiv kjøring. Tilbake på utgangspunktet blir det middag i hytta hvor vi nyter sommerkvelden. Dagen etter er dagen fri til å gjøre hva man selv ønsker. Karlstad by ligger bare 15 km unna, så det kan være et godt alternativ hvis man ikke ønsker å kjøre en tur på egenhånd eller nyte dagen på den private stranden ved hytta. På ettermiddagen arrangerer vi en liten ettermiddags-/kveldstur på grusveger i nærområdet, før vi koser oss med mat og drikke i hagen. Dagen etter serveres det frokost før turen går på grusveger i Värmland og eventuelt omkringliggende län (fylker). Vi tar oss tid til flere stopp både for å leke litt på avgrensede områder og å nyte den svenske sommeren med fika ute i det fri. Lunsj spiser vi på restaurant i en småby. Vel tilbake på hytta koser vi oss med grillmat og godt drikke, før vi hopper ombord i en stor overbygget flåte som tar oss ut på innsjøen for litt sosial omgang. Dagen etter serveres det frokost på hytta før ferden igjen går ut i det Värmlandske landskapet. Turen denne dagen blir noe kortere, slik at hjemreisen kan starte på et fornuftig tidspunkt. Også denne dagen setter vi av tid til lunsj på en lokal restaurant. De av våre gjester som skal vestover, pakker trolig med seg bagasjen på motorsykkelen for å vinne litt tid på hjemreisen. For øvrige deltakere avsluttes turen på hytta utenfor Karlstad.

Annet: Det er som nevnt en felles loftstue med 7 enkeltsenger på hytta. For den som ønsker mer privatliv, kan man medbringe eget telt og sette dette i den store hagen. Hytta har også bad med dusj og vannklossett. Det er en stue med sofa og spisestoler tilgjengelig, men vi satser primært på å tilbringe våken tid ute på den store terrassen. Terrassen har stor markise, varmelamper, gasspeis og annet som skaper ly og god atmosfære.

 

English:
Come with us to Sweden, a country which is both green and clean. And, there are a lot of great gravel roads winding along glittering lakes and through huge rural areas. From 2023 we organize tours for 2, 3, and 6 days.

Antall dager/Days of riding:
2 – 5

Kilometers:
250-350/day

Underlag/Surface:
Grusveger med god standard
Asfalt
Sand på avgrenset område
Gravel roads of good standard
Tarmac
Sand on a limited area

Vanskelighetsgrad/Level of riding (1-8):
1-2

Overnatting/Accommodation:
Sommerhytte ved innsjø/Cabin by the lake (loftstue med 7 enkeltsenger)
Karset gård/Farm Karset (enkelt- og dobbeltrom)

Antall plasser/Total places:
7-9 (avhengig av om noen tar med eget telt).

Priser/Prices:
Värmland PåLangs: 2990 NOK (1 overnatting/1 night). Ekstra B & B før turen/before the tour: 600 NOK
Hit & Dit i Värmland: 3750 NOK (2 overnattinger/2 nights)
Värmlands Kombo: 8990 NOK (5 overnattinger/5 nights)

   

Foto 1: Vi stopper og leker litt       Foto 2: Hytta har stor hage og privat strand   Foto 3: Guiden Bjørn-Magne Broen

Information in English:

Basically, we present 3 trips to and in Sweden in the summer of 2023.
The tour “Värmland PåLangs” (2 days) starts and ends at Farm Karset in Hamar, Norway. We drive the entire county down. There we live in a Swedish summer cottage by the sea. The following day, the trip returns to Norway by driving north-west on different roads than the day before.

The tour “Hit&Dit in Värmland” (3 days) is based at a summer cottage by a lake in Sweden. We arrange an evening trip on the first evening, a full day trip the following day, and a somewhat shorter day trip on the last day, which is on a Sunday.

The longest trip is called “Värmlands Kombo”, and combines the two mentioned trips for 6 days. The guests arrive at the summer cabin in Sweden on a Tuesday and get an evening tour with the guide. then the tour “Värmland PåLangs” is driven up and down to Farm Karset in Hamar, Norway. We spend the night in Norway for one night. The next day is a day of rest with opportunities for sightseeing in the pleasant town of Karlstad with a short trip in the evening. Before the next few days will be “Hit&Dit in Värmland” as described above.

Basically, we present 3 trips to and in Sweden in the summer of 2023.
The tour “Värmland PåLangs” (2 days) starts and ends at Farm Karset in Hamar, Norway. We drive the entire county down. There we live in a Swedish summer cottage by the sea. The following day, the trip returns to Norway by driving north-west on different roads than the day before.

The tour “Hit&Dit in Värmland” (3 days) is based at a summer cottage by a lake in Sweden. We arrange an evening trip on the first evening, a full day trip the following day, and a somewhat shorter day trip on the last day, which is on a Sunday.

The longest trip is called “Värmlands Kombo”, and combines the two mentioned trips for 6 days. The guests arrive at the summer cabin in Sweden on a Tuesday and get an evening tour with the guide. then the tour “Värmland PåLangs” is driven up and down to Farm Karset in Hamar, Norway. We spend the night in Norway for one night. The next day is a day of rest with opportunities for sightseeing in the pleasant town of Karlstad with a short trip in the evening. Before the next few days, “Hit&Dit in Värmland” is as described above.

At the summer cottage in Sweden, you will experience a real Swedish summer where we offer barbecues, a trip with a motorized raft, and a private sandy beach where you can enjoy the summer. The cabin also has a large terrace with an awning and a fireplace where we can spend the summer light Scandinavian evenings.
All guests sleep in a shared dormitory with 7 single beds, where we recommend earplugs. It is possible to set up your own tent in the garden if you want more privacy. There is a nice bathroom with a shower and water closet in the cabin.

 

 

The tour package inclusions and exclusions at a glance
What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
 • Guiding
 • Overnattinger/accommodation
 • Måltider med drikke/meals
 • Kveldstur med flåte/Evening tour on the lake


Foto: Tommel opp for Goa dretvägar i Värmland.
(Goa = herlige, dretväg = grusvei).

What is not included in this tour?Items that are not included in the cost of tour price.

 • Transport til og fra møtested/Transportation to and from the meeting point
 • Bensin/Gasoline
 • Lunsj/Lunches
 • Telt/tent (ta med eget/bring your own)

Transport til og fra oppmøtested/Transportation to meeting point
Lunsj/Lunch

Det er mulig å kjøpe kald drikke på hytta. Det er begrenset plass i kjøleskap til private matvarer og drikke.
Cold drinks are available at the cabin. Space for personal food and drinks is unfortunately not available in the fridge.